Born.To.Be.A.Winner

Såhär beskrivs matchen på Hallbys hemsida:

IF Hallby HK - BK Heid/Team Aspero  26-21  (12-8)

ÄNTLIGEN SEGER PÅ HEMMAPLAN !!!

Matchen började lite trevande från oss och med en del tekniska fel så kunde gästerna dra ifrån till 4-0 ledning innan vi kom igång och det tack vare ett bättre försvar och en storspelande Rebecca i målet. Vi började sakta men säkert komma ifatt och en bit in på halvleken var vi äntligen förbi. Trots att vi inte presterade på vår topp så lyckades vi behålla ledningen halvleken ut. Gästerna försökte sig även på att i slutet av halvleken att gör en 3-punkt på våra niometersspelare men den lyckades vi fixa på ett bra sätt och det reulterade i 2 mål för oss och inget för gästerna. Det kändes skönt att gå till halvtidsvila med 4 bollar´s ledning. Att också nämnas i denna halvlek är att Rebecca lyckades rädda 3 straffar som naturligtvis stärkte hela laget.

Starten på andra halvlek var den första lik. Vi började med en del tekniska fel samt så hade vi dragit på oss lite utvisningar som gjorde att gästerna närmade sig i målprotokollet. Vid ställningen 20-20 så visade Rebecca vem som äger i målet och med några viktiga räddningar samt ett stabilt försvar där främst Sofie "Flax"  på sin födelsedag till ära visade kämparglöd. Ett par härliga inspelningar från Emmy till Madde och Sofie samt några snabba uppspel som resulterade i mål avgjorde denna match. Vi hade en ledning med 5 bollar när det återstod knappt 2min. Återstående tid blev det lite "Hawai" från båda lagen men segern var aldrig i fara där segersiffrorna skrevs till 26-21.

Att notera som extra roligt idag är att vi har hela nio målgörare.

Bra idag: Rebecca och Sofie L

Målgörare: Madeleine 7, Matilda 5, Emmy 4 (1), Sandra 2, Emelie J 2, Josefine 2, Sofie L 2, Emelie A 1, Lizen 1 (1)

Matchens lirare: Sofie Linde Lindblad