På lördag är det fest


En dag för typ 2 månader sen satt vi hemma hos Bella med en varsin kalender å planerade in en festdag. 2 månader fram hade jag min första lediga söndag på plats i Sthlm. Vi bokade dirr. Tiden går fort & nu är vi där. Känns som första utgången ever. Ser fram emot ett besök på systemet, bestäma kläder, förfesta, dricka lite för mkt alkohol å sluddra omkring i Stockholmsnatten för att sen vakna upp å äta det första (en pizza) sent på söndagseftermiddagen.




Det suger hårt att jobba helg



Nu kommer våren & bjudningar till diverse fester & andra evenemang. Jag vill gå på allt!!! Blekinge, Göteborg, Malmö & Stockholm. Jag skulle kunna tänka mig att jobba måndag-torsdag. Eller måndag, tisdag, torsdag & fredag. Så Gud, vad säger vi om det? Kan du göra något åt min bön? Tack!



ps. Slutar gärna tidigt på fredagar också!






Nöjd


Lördagsmys på Skeppsmäklargatan


Bella och Erica mötte upp mig efter jobbet. En liten promenad innan sconesbak & tekokande. Fastklistrade vid tvn (med tre skålar onyttigt tilltugg) klockan 20. Dajjen köttade gladiatorer.. Å även om jag vet hur det gick (va ju för tusan i Löfbergs lila på semin) så va det sjukt spännande. Mitt sällskap satt å skrek i soffan under hinderbanan: SSSSPRIIIING!!! KOOM IIIGEEN!!! JAAAA!!! Osv.


Längtar efter sommar & sol


Gångerna vi nämnde converse, skinnjacka & jeansshorts igår går inte räkna på alla världens fingrar & tår!



Ledig igår


Började med tre timmar på salongen. Föna vågor & kamma ut läggning. Vågorna då.. Jag är så in i helvetes dålig, min modell har spikrakt hår & jag måste va typ proffs för att få till en liten liten böj. Dömt för att misslyckas alltså å jag är ledsen.

Söker kille med vågigt hår!!!! Hjälp!!!

Efter en misslyckad förmiddag på salongen mötte jag upp Bella på söder. En lunch.. & en fika!!.. På Café String. Mysigt. Bella är bra!

Sen skulle jag köpa ett par byxor på Åhléns & en kavaj på bikbok.. Kom hem med tre fulla kassar men ingen kavaj & inga brallor (kan Bella va ett ännu sämre shoppingsällskap än mamma för plånkan?). Nu är jag fattig (det är inte så man sparar ihop till en kontantinsats) & fortfarande i behov av både jeans & kavaj (& egentligen två par skor oxå).

Kom hem vid 19 tiden. Käk & BB på play. Gymmet en timme, dusch & sen läggdags... Typ.


På jobbet idag:


Stammis till mig:

Han: när va det du skulle göra gesällen nu igen?
Jag: datumen (hemlis ;P).
Han: var gör man det då?
Jag: Jag ska göra det i Bromma, på frisörcentrum där.
Han: är du nervös?
Jag: jaa, jätte nervös.
Han: ja, det märkets på dig så fort vi började prata om de.

Såå nervös är jag. Så de till å med märks när någon bara frågar var & när! USCH!


Idag är jag förbannad


Främst för två saker:

1.
Bostadssituationen i Stockholm.
Jag har råd med en ganska saftig månadshyra men jag har inte 300.000 i bakfickan så jag kan köpa mig en bostadsrätt. Så.. Att lägga pengar på en egen lägenhet (som man lätt går +/- 0 eller tjänar på) har jag ingen sparad kontantinsats till. Däremot kan jag hyra någon annans bostadsrätt å betala av deras jävla lån!! (å få noll tillbaka) Blir mer & mer irriterad när jag tänker på de. Hur skaffar jag 300.000 snabbt? Tips mottages!

2.
Fula hårfärger i Big Brother.
Jag går runt med världens utväxt för att spara på kvalitet & för att få ut min egen färg.. Men om jag skulle varit med på tv 24/7 i 106 dagar hade jag inte köpt hem blekning från Ica & smackat i på hela håret. Jessica & Hanna W.. Vita längder & gul botten!! Usch!!! Ett frisörbesök precis innan BB kanske hade varit något? Å speciellt Hanna som tjatar om hur mkt pengar hon tjänar. Men.. Dom andra är fina!


Å förrutom dessa två irritationsmoment så är jag rätt glad!



Kors i taket


Framme som planerat.. Med tåg.. Med SJ!!!!




FUCK

Jag borde inte kolla på bostadsrätter när jag inte har råd å köpa en.

Nu har jag flyttat in i den här:

http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-2rum-stockholms-kommun-sagverksgatan-77-3475875

Jag har byggt ut garderoben i sovrummet, tagit bort en garderob i hallen & byggt ut toan, hängt upp gardiner i köket, köpt mängder av blommor till balkongen, slängt mig i soffan & satt på tvn. Jag har flyttat in!



Önskar så att jag hade mycket pengar nu!!


Kolla vilken finis!!!

http://touch.booli.se/bostad/lagenhet/enskede/nynasvagen+342b/1109038/maklare

Vill ha vill ha vill ha!!!


Jag saknar honom redan så det gör ont!


Alex har varit sjuk hela helgen. Jätte sjuk. 40 graders feber. Jag har mest tyckt synd om honom och tagit hand om honom så mycket det gått.

Vi hade planerat: Hyra skoter & besöka våffelstugan, pumpa på gymmet *2, gå ut å käka, åka skidor.. Osv

Vi har: Legat i sängen mest hela tiden.

Men vad gör de? Så länge vi gör det under samma tak.

Fick iaf lite gesällarbete gjort när Alex sov som tyngst. Bra!

 


Fail att ha bokat tåg hem idag?


Det återstår å se!





Jag älskar honom med hela mitt hjärta


Alex postade precis en bild på Facebook

Jo, jag visste att han va sjuk.

Tråkigt för honom att han mår så sjukt dåligt.
Tråkigt för mig att jag ska upp till honom just denna helgen.
Bra att jag ska upp till honom just denna helgen så jag kan ta hand om honom.
Tråkigt om jag blir smittad.
Tråkigt om han inte kan hämta mig i Sveg så jag får ta en taxi för 1000:- spänn.

Men jag längtar tills jag är framme. Då ska jag ge min kille kärlek.. & ett paket alvedon.

Ps. Räknade fel innan när jag skrev att det va 5 1/2 timme kvar. De va 6 1/2!!!!! Men.. De kunde ju varit värre.




Here we go again


Längst fram i bussen påväg till Alex & Lofsdalen.

Men att jag aldrig lär mig. Hur mycket tid jag än har så får jag alltid stressa i slutändan.

Jag vaknade innan klockan ringde, duschade & gjorde inpackning, lät den sitta & duschade igen, drack 3 koppar kaffe & chillade framför efter tio med Malou.

Insåg att klockan började bli mkt å fick eld i baken. Boka tvättid, hämta posten, ner i förrådet efter resväskan.. Då slutar hissjävlen å fungera. (å de tar ett tag innan jag fattar att den inte kommer dyka upp). Ut i garaget, in genom en annan dörr, hittar en hiss, åker upp, fel trappuppgång, ner igen, ut & in i rätt uppgång, in i rätt hiss & trycker upp till våning 6... Då åker den jävlen ner i källarn!!!!!!

Springer till tvärbanan, hoppar av vid Kaj, hämtar paket på Konsum, köper tilltugg & tänker att dricka, de kan jag köpa på bussen. Nu är jag på bussen, inte samma som förra gången, ingen drickaförsäljning.

Saknar resesällskap, skulle göra allt för en fet köttbit, ett glas rött & ett kallt glas vatten. Kaffe på det me.

Bara 5 1/2 timme kvar nu. Puh!


Tips


Om du vill ha en wool & wool mössa för halva priset.. Registrera dig här: http://campadre.se/tipsa/673554

Det tar 1 minut & kostar ingenting. Nya erbjudanden varje dag, så som: Hunter, Orrefors, Ed Hardy, Reebok, Vintage by Fe osv.


Alltid är det någon heting med på tvärbanan


Det finns sjukt många snygga & sjukt många vackra människor i Sthlm.

Jag älskar det. Det är lixom vackert å leva här. Utsikten!

 





I en fullsatt salong


I tisdags, på självaste alla hjärtans dag, jobbade jag kväll & natt hos M (=som personlig assistent).

Vi firade med biomys. En gång i Phuket. Sjukt rolig är betyget av både mig & M. Man ville lixom inte att den skulle ta slut. Plus för romantiken. Minus för Jenny Skavlans assnygga kropp!

 


Period 3 söndag!


Efter provet åkte jag till Vällingby för å kolla på en lägenhet. Dirr efter det hem till Erica. Lånade lite make up å sen drog vi in till söder för tapas tillsammans med Bella, Sandra, Sanna & Ina.

La Cucaracha för ännu en middag med Erica i fokus ;) de förtjänar man när man fyller år!

Vi diskuterade ett tag om hur många tapas man äter. De e klart olika på olika restauranger men vi tog det säkra före det osäkra & beställde typ 4 var! (med hjälp av uteslutningsmetoden). Å mätta, de blev vi!

Kyparn efteråt: "jag tyckte jag kände igen er så jag trodde att ni varit här innan. Annars brukar jag alltid berätta att en tapas är rätt mycket mat. Jag tänkte, jävlar va hungriga dom måste va"

Mycket mat!!! Å riktigt gott! Super trevligt sällskap oxå. Bra kväll alltså!


Period 2 söndag!


Jag har levt med pluggböckerna i 1 1/2 vecka. På tvärbanan till & från jobbet, på lunchen, till frukost, fredag kväll - lördag kväll - alla kvällar, i mina drömmar. Dygnet runt hela tiden.

Det svåraste med detta provet va att jag inte hade en aning om hur det va upplagt. Kryssfrågor, tre stora frågor med A4 långa svar el tusen småfrågor. Å så va jag tvungen å klara för att få göra gesällprovet. Jag har väntat 3 1/2 år så det står mycket på spel.

Vi gjorde provet. Jag räknade ihop mina poäng å tänkte att jag borde klarat. Minuten senare blev jag osäker, rätt svar? Så höll jag på, med hjärtklappning, i 3 timmar innan dom ringde för att berätta resultatet. Approved! Å jag va lyckligast i världen!

Jag har alltid gillat skolan å aldrig haft några problem med prov, uppsatser å grejer. Kanske för att jag tagit allt lite med en klackspark eller för att jag bara har haft väldigt lätt för de. Men nu, när det är på liv & död förstår jag inte dom som gör det här 3-4-5 år!? Jag har haft konstant huvudvärk, inte kunnat sova & mått illa näst intill hela tiden. Nervositet! Å jag har gjort ETT prov! Nä, märkte de nu.. Att plugga, de ska jag inte göra på ett tag!




Period 1 söndag!


I söndags fyllde alltså Erica 25 år. Efter lite plugg på morgonen åkte jag bort till henne där mamma & pappa också va.

Sjukt god smörgåstårta & presentutdelning. Av oss fick hon "bara" ett kuvert. Resten kommer med posten i veckan ;)

Efter mat krängde jag på mig lurarna å kröp upp i loftsängen. Sista racet plugg innan de va dags för prov!


Anledning: Ericas födelsedag


I lördags va vi å käkade på brolins krog, Undici. God mat, gott vin & världens trevligaste sällskap. Jag skrattar aldrig så mycket med någon som med min familj. Samma skrot & korn, samma humor!


 

image description

image description

image description

image description

MYS!!!




Kom igen nu!!


Idag är ingen vanlig dag


Grattis till syrran som fyller 25 år idag. Känns skönt att hon är lika gammal som mig nu.. & sen kommer man på, det går ju inte. Typiskt!

Snart ska jag hem till henne å skämma bort henne me paket. Spännande! Hihi!

Love you!


Bästa familjen


Ps. Tina, du är saknad!


När man ler för ingenting


Jag känner mig lite extra lycklig i hjärtat idag. Vet inte varför egentligen. Helt slut å önskar att jag kunde mysa runt hemma i min gosefilt, tusen koppar te & pluggböckerna. Men, dags för jobb.

Kanske är det solen. Klarblå himmel, vit mark, bitande kyla. Eller så är det för att mamma och pappa kommer i helgen. Erica fyller år på söndag & det blir restaurangbesök både lördag och söndag. Eller är det för att jag ska träffa min kärlek nästa helg. Kanske bara en härlig blandning.

I vilket fall får du gärna stanna kvar i hjärtat, du lyckliga känsla!


Jag fortsätter


Nä, jag blir inte roligare än såhär just nu. Plugg & thaisoppa!


@ Kungliga Biblioteket


Jag köpte med mig smoothie å frukt. Tänkte att dom säkert säljer lite fika på plats. Såg fram emot te.

Men...

Man får inte äta, inte dricka. Man måste lägga över grejerna man ska ha med sig in i en plastpåse. Säkerhetsvakter å strängare kontroll än på Sveg flygplats.

Jag skrattade för mig själv när jag kom in i den tysta läsesalen. Tänkte på mörrums bibliotek. En bondtös i storstan.


Kaffe & energidryck

Jag är såå trött så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Å min blogg är såå rolig. NOT!

Jag jobbar. Å när jag inte jobbar så pluggar jag. Å så försöker jag träna ibland. Jag kan inte sova, hur trött jag än är. Tänker frågor & svar.

Måndag blir spännande. Migrän eller inte. Det var ju länge sen nu. Men anledningen finns. Om inte på måndag så förmodligen aldrig igen. Hoppas.

Ser fram emot april. Hoppas på mindre jobb, mer betalt, inget plugg, samboliv med min kille osv. Det klingar fint.



Längtar förbi


Pluggar. Är så sjukt sugen på godis. Inget hemma. Kallt ute. Jag är stressad så in i helvete. Klara jag inte provet förtjänar jag ett skott i pannan. Nervös. Mår illa å har ont i huvudet. Att något kan kännas så här livsviktigt. Inte bekant med känslan. Det är på riktigt nu. Fan!!!




Lördag kväll


Från jobbet till böckerna. Dags att börja plugga teori. Kul ändå, om man bara haft mer tid!


My fjäderthing

Som jag sa att jag köpt.

Kul smycke till håret tycker jag. Indiskan för typ 50 spänn. Jag ska nog försöka byta plats på den rosa & blå fjädern.. Men jag gillar den!



Fredagsmys


Jag jobbade till 18, en snabbis på gymmet & när jag kom var pizzorna gjorda & vinet upphällt. Lyx!

Becka H är på besök. Mysigt att somna till djupa diskussioner ute i vardagsrummet & lika mysigt att vakna upp till tunga andetag både i soffan & på golvet. Fint med besök helt enkelt!


BLÄ!



Ja, jag försöker fixa till bloggen lite.. och nej, det går inte bra!

Hjälp?
Jag vill ha det som när man går in på ett specifikt inlägg, fast den lilla bilden synlig. what to do?






Magaluf/Barcelona dag 8


Vi checkade ut dirr efter frullen å letade som tokar med våra feta väskor efter någonstans att låsa in dem. And we found it.. efter många frågor & olika beskrivningar (eller trögfattade svenskar). Pressade några sista minuter på beachen innan det va dags att hämta ut väskorna igen å dra oss mot flygplatsen. Hej då!













Slut!




Längtar till sommaren..


..När alla är snäppet snyggare!


En favorit syssla


Igår efter jobbet (slutade 18) va det meningen att jag skulle åka dirr hem å sen ta mig dirr till gymmet. Det blir inte alltid som man tänkt sig! Istället gick jag igenom typ alla affärer i gallerian & lyckades få tre kassar med mig när jag åkte hem vid 20.

Shorts, brallor, tunika å en fjäderthing till håret!


RSS 2.0