Ge mig Svininfluensan..

.. På onsdag! Å endast onsdag.



För sen har jag varken tid eller råd förrän i april 2010. Helst senare.. på semestern! Förstör du min handbollssäsong ska jag förstöra dig! Så grisen.. försök inte komma här å plocka! Förstått!?!?! Ja.. Det är ett hot!




Sluta le din jävel!






Kommentarer
Postat av: Bo Engwall

Massvaccineringsstrategin är av allt att döma inte optimal för folkhälsan. Jag har per e-post kommunicerat med olika ansvariga för massvaccinering mot svininfluensan på främst SMI och Socialstyrelsen och inte fått se något argument som talar mot Ann-Cathrin Engwall :s resonemang och slutsatser. Jag tror dock några har börjat inse och tänka om. Min enkla modell för några olika vaccinationsatrategiers effekt på flockimmuniteten inför en potentiell andra våg med ett förändrat farligare influensavirus finns på



http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/Analyser/story/index.html



Modellen bygger på Ann-Cathrin Engwalls vetenskapligt grundade resonemang som nu i mer detaljerad form finns med som ett appendix. Modellen emotsägs inte av smittskyddsläkaren Staffan Sylvans uttalande i UNT 9 sept.



"På lång sikt är naturligt förvärvad immunitet efter genomgången influensa det bästa skyddet. Ett skydd som bör kompletteras hos riskpatienter med vaccination mot de varianter av influensa som hela tiden dyker upp."



Tvärtom, men modellen och Staffan Sylvans uttalande går inte ihop med Socialstyrelsens och Smittskyddsinstitutets strategi om massvaccinering av alla.



En ny blogg om detta finns på Netdoktor



http://www.netdoktor.se/?_PageId=115761&Tab=Blogs#Blog[115768]



2009-09-26 @ 12:56:02
URL: http://www.loparn.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0